Mail.tdPremium

Jak długo trwa Temp Mail?

Wiadomości są przechowywane przez 1 godzinę w planie bezpłatnym i 7 dni w Pro.

Mail.td utrzymuje Twój tymczasowy adres e-mail i skrzynkę aktywne dłużej niż większość usług.

Wiadomości są przechowywane przez 1 godzinę w planie bezpłatnym i 7 dni w Pro. Następnie e-maile i załączniki są trwale usuwane.

Skrzynka: Pozostaje aktywna, dopóki logujesz się przynajmniej raz na 3 miesiące. Jeśli nie zalogujesz się przez 3 miesiące, skrzynka zostanie usunięta.

Konta Pro: Nie podlegają regule 3-miesięcznej nieaktywności podczas subskrypcji. Jeśli anulujesz Pro i nie odnowisz subskrypcji w ciągu 90 dni, wszystkie skrzynki w koncie zostają trwale usunięte.

Przechowywanie wiadomości

Wiadomości są przechowywane przez 1 godzinę w planie bezpłatnym i 7 dni w Pro.

Najczęściej zadawane pytania

Dlaczego Mail.td nie przechowuje e-maili na zawsze?

Wiadomości są przechowywane przez 1 godzinę w planie bezpłatnym i 7 dni w Pro.

Co się stanie, jeśli anuluję Pro?

Funkcje Pro (własne domeny, webhooki) są wyłączane na koniec okresu. Istniejące e-maile są przechowywane 1 godzina. Jeśli nie odnowisz subskrypcji w ciągu 90 dni, wszystkie konta skrzynek zostają usunięte.

Czy usunięte e-maile można odzyskać?

Nie. Po wygaśnięciu retencji lub ręcznym usunięciu wiadomości są usuwane z pamięci masowej i nie można ich odzyskać z kopii zapasowych.

Czy adres wygasa, gdy wygasają e-maile?

Nie. Adres pozostaje aktywny, dopóki istnieje skrzynka — loguj się przynajmniej raz na 3 miesiące. Nowe e-maile nadal przychodzą; stare są czyszczone po oknie retencji.

Czy mogę przedłużyć retencję dla konkretnego e-maila?

Nie ma rozszerzenia per e-mail — retencja jest ustalana przez Twój plan. Aby zachować konkretny e-mail dłużej, prześlij go ze skrzynki na trwały adres przed wygaśnięciem.

Powiązane artykuły

Czy mogę uzyskać dostęp do skrzynki z dowolnego urządzenia?Tak — zaloguj się z dowolnej przeglądarki lub urządzenia używając adresu e-mail i hasła.Czy mogę wysyłać e-maile z Tymczasowy e-mail?Mail.td jest tylko do odbioru. Dowiedz się dlaczego i jakie są opcje dla wychodzącego e-maila.

← Wróć do Centrum pomocy